- Meditasyonun yararları
- Iyi mi meditasyon yapılır
- Değişik meditasyon türleri
- Nerede meditasyon yapılır?
- Ne çoğunlukla meditasyon yapmalısınız?
- II. Meditasyonun yararları
- II. Meditasyonun yararları
- IV. Değişik meditasyon türleri
- V. Nerede meditasyon yapılır?
- VI. Ne çoğunlukla meditasyon yapmalısınız?
- VII. Ne kadar zaman meditasyon yapmalısınız?
- IX. İnsanların meditasyon yaparken icra ettiği yaygın yanlışlar
- IX. İnsanların meditasyon yaparken icra ettiği yaygın yanlışlar
Meditasyon, kişinin zihnini yahut farkındalığını eğiterek yüksek bir konsantrasyon, rehavet ve refah durumuna ulaşmasını elde eden bir uygulamadır.
Meditasyonun yararları
Meditasyonun pek oldukça faydası vardır, bunlardan bazıları şunlardır:
- Azaltılmış stres ve endişe
- Gelişmiş odaklanma ve konsantrasyon
- Artan saadet ve huzur
- İyileştirilmiş uyku kalitesi
- Azaltılmış ağrı
- Gelişmiş yaratıcılık
- Gelişmiş bağışıklık fonksiyonu
- Kalp hastalığı ve nüzul riskinin azalması
Iyi mi meditasyon yapılır
Meditasyonun birçok değişik yolu vardır sadece birtakım temel adımlar şunlardır:
- Rahatsız edilmeyeceğiniz sessiz bir yer bulun.
- Kolay bir pozisyonda, sırtınız dik bir halde oturun.
- Gözlerinizi kapatın yahut durağan(durgun) bir noktaya odaklanın.
- Derin ve yavaş soluk alın.
- Düşüncelerinizin yargılamadan gelip gitmesine izin verin.
- Bu biçimde istediğiniz kadar kalınca.
Değişik meditasyon türleri
Meditasyonun birçok değişik türü vardır, bunlardan bazıları şunlardır:
- Farkındalık meditasyonu
- Transandantal meditasyon
- Vipassana meditasyonu
- Zen meditasyonu
- Mantra meditasyonu
- Kriya yoga meditasyonu
- Yoga nidra meditasyonu
- Qigong meditasyonu
- Tai chi meditasyonu
Nerede meditasyon yapılır?
Her yerde meditasyon yapabilirsiniz, sadece meditasyon yapmak için birtakım iyi bölgeler şunlardır:
- Eviniz
- Bir park
- İşyerinde sessiz bir oda
- Bir meditasyon merkezi
- Bir yoga stüdyosu
Ne çoğunlukla meditasyon yapmalısınız?
Her gün meditasyon yapmak için ülkü vakit miktarı hepimiz için farkına varır, sadece bir çok uzman günde minimum 20 dakika meditasyon yapılmasını öneriyor.
Her gün meditasyon yapacağınız zaman size kalmış, sadece bir çok uzman günde minimum 20 dakika meditasyon yapmanızı öneriyor.
Meditasyona ilk başladığınızda aşağıdakilerden kimilerini deneyimleyebilirsiniz:
- Taciz
- Kaygı
- Bunaltan
- Konsantrasyon zorluğu
Bunların tamamı meditasyona ilk başladığınızda düzgüsel deneyimlerdir. Ergonomik yaparak bu hisler sonucunda azalacak ve meditasyonun yararlarından yararlanabileceksiniz.
İnsanların meditasyon yaparken icra ettiği birkaç yaygın hata şunlardır:
- Kendinizi meditasyon meydana getirmeye zorlamaya çalışıyorsunuz
- Kendinize karşı oldukça sert olmak
- Yanlış ortamda meditasyon yapmak
- Oldukça uzun zaman meditasyon yapmak
Şayet bu hatalardan herhangi birini yapıyorsanız, bu tarz şeyleri düzeltmeye çalışın; öyleyse meditasyonun yararlarından daha çok yararlanabilirsiniz.
S: Meditasyon ile farkındalık arasındaki ayrım nelerdir?
A: Meditasyon ve farkındalık birbirine yakın iki uygulamadır, sadece aralarında birtakım temel farklar vardır. Meditasyon, bir kişinin zihnini yahut farkındalığını daha yüksek bir konsantrasyon, rehavet ve refah durumuna ulaşmak için eğittiği bir uygulamadır. Farkındalık, yargılamadan, şimdiki ana dikkat ettiğiniz bir farkındalık durumudur.
S: Meditasyonla alakalı en iyi kitaplar hangileridir?
(*7*)
II. Meditasyonun yararları
Meditasyonun hem fizyolojik bununla birlikte psikolojik sıhhat için bir takım faydası olduğu gösterilmiştir. Meditasyonun yararlarından bazıları şunlardır:
- Azaltılmış stres ve endişe
- Gelişmiş odaklanma ve konsantrasyon
- Artan saadet ve huzur
- İyileştirilmiş uyku
- Azaltılmış ağrı
- Gelişmiş bağışıklık fonksiyonu
- Düşük tansiyon
- Kalp hastalığı ve nüzul riskinin azalması
II. Meditasyonun yararları
Meditasyonun hem fizyolojik bununla birlikte psikolojik sıhhat için bir takım faydası olduğu gösterilmiştir. Meditasyonun yararlarından bazıları şunlardır:
- Azaltılmış stres ve endişe
- İyileştirilmiş ruh hali ve huzur
- Artan odaklanma ve konsantrasyon
- İyileştirilmiş uyku
- Azaltılmış ağrı
- Gelişmiş bağışıklık fonksiyonu
- Kalp hastalığı ve nüzul riskinin azalması
- Artan uzun yaşam
IV. Değişik meditasyon türleri
Birçok değişik meditasyon türü vardır ve her birinin kendine has yararları ve dezavantajları vardır. En popüler meditasyon türlerinden bazıları şunlardır:
- Farkındalık meditasyonu
- Transandantal meditasyon
- Vipassana meditasyonu
- Zen meditasyonu
- Kundalini meditasyonu
Sizin için işe yarayan ve yapmaktan keyif aldığınız bir meditasyon türü bulmak önemlidir. Meditasyon yapmanın doğru yahut yanlış bir yolu yoktur ve en iyi meditasyon türü, bağlı kalacağınız meditasyon türüdür.
V. Nerede meditasyon yapılır?
Meditasyon yapabileceğiniz birçok değişik yer vardır. Evde, parkta, meditasyon merkezinde yahut hatta işte meditasyon yapabilirsiniz. Meditasyon yapmak için en iyi yer, kendinizi en kolay ve gevşemiş hissettiğiniz yerdir.
Meditasyona yeni başladıysanız, evde meditasyon yaparak başlamanız yararlı olabilir. Bu, kendiniz için kolay ve dinlendirici bir ortam yaratmanızı elde edecektir. Ek olarak meditasyona başlamanıza destek olacak birçok yararlı deposu çevrimiçi olarak ve kitaplarda bulabilirsiniz.
Meditasyon hikayesinde daha deneyimli hale geldiğinizde, başka yerlerde meditasyon yapmayı deneyebilirsiniz. Bir parkta yahut başka bir organik ortamda meditasyon yapmak, doğayla irtibat kurmanın ve rahatlamanın mükemmel bir yolu olabilir. Bir meditasyon merkezinde meditasyon yapmak, meditasyonla ilgilenen öteki insanlarla irtibat kurmanın mükemmel bir yolu olabilir. Ve işte meditasyon yapmak, stresi azaltmanın ve odaklanmanızı geliştirmenin mükemmel bir yolu olabilir.
Netice olarak, meditasyon yapmak için en iyi yer, kendinizi en kolay ve gevşemiş hissettiğiniz yerdir. Sizin için işe yarayanı bulana kadar değişik bölgeleri kontrol edin.
VI. Ne çoğunlukla meditasyon yapmalısınız?
Bu soruya tek bir yanıt yoktur, zira meditasyon için ülkü sıklık bireysel ihtiyaçlarınıza ve hedeflerinize bağlı olarak değişecektir. Sadece bir çok uzman haftada 3-4 gün, günde minimum 20 dakika meditasyon yapmanızı önermektedir. Meditasyona yeni başladıysanız, 5-10 dakikalık daha kısa seanslarla başlayabilir ve uygulamaya alıştıkça meditasyonlarınızın uzunluğunu kademeli olarak artırabilirsiniz.
Ek olarak sizin için en müsait olan günün bir saatini bulmak da önemlidir. Birtakım insanoğlu sabahın erken saatlerinde meditasyon yapmayı yararlı bulurken, ötekiler akşam meditasyon yapmayı tercih eder. Netice olarak, meditasyon yapmak için en iyi vakit, birazcık vakit ayırıp sessiz, dikkat distribütör şeylerden uzak bir ortam yaratma olasılığınızın en yüksek olduğu zamandır.
Tertipli bir meditasyon pratiğine bağlı kalmakta zorlanıyorsanız, kendinizi motive tutmak için yapabileceğiniz birkaç şey var. Evvela, meditasyonla ilgilenen bir arkadaşınızı yahut aile üyenizi bulmaya çalışın ve beraber meditasyon meydana getirmeye karar verin. Ek olarak, size yardımcı ve cesaret sağlayabilecek bir meditasyon grubuna yahut dersine katılabilirsiniz. En son, her gün ergonomik yapmak için muayyen bir vakit ayırarak meditasyonu günlük rutininizin bir parçası haline getirin.
Tertipli pratikle meditasyon, stresi azaltmanıza, ruh halinizi iyileştirmenize ve odaklanmanızı ve netliğinizi artırmanıza destek olabilir. Ek olarak, iç benliğinizle irtibat kurmanıza ve daha bilgili ve amaçlı bir yaşam yaşamanıza destek olabilir.
VII. Ne kadar zaman meditasyon yapmalısınız?
Bu soruya tek bir yanıt yoktur, zira meditasyon için ülkü zaman, bireysel ihtiyaçlarınıza ve tercihlerinize bağlı olarak değişecektir. Sadece bir çok uzman, 5-10 dakikalık kısa meditasyon seanslarıyla başlamanızı ve uygulamaya alıştıkça süreyi kademeli olarak artırmanızı önerir.
Uzun zaman hareketsiz oturmayı zor buluyorsanız, meditasyonunuzu gün süresince daha kısa seanslara bölmeyi deneyebilirsiniz. Örnek olarak, sabah 5 dakika, öğle yemeğinde 5 dakika ve yatmadan ilkin 5 dakika meditasyon yapabilirsiniz.
Vücudunuzu ve zihninizi dinlemek ve meditasyon seanslarınızın uzunluğunu buna nazaran ayarlamak da önemlidir. Kendinizi bitkin yahut huzursuz hissetmeye başlarsanız, meditasyon seansınızı erken bitirmeniz oldukça uygundur.
En mühim şey, sizin için işe yarayan ve tertipli olarak devam edebileceğiniz bir vakit dilimi bulmaktır. Zaman içinde, meditasyon uygulamanızın daha basit ve daha eğlenceli hale geldiğini ve daha uzun süreler süresince meditasyon yapabileceğinizi görmüş olacaksınız.
IX. İnsanların meditasyon yaparken icra ettiği yaygın yanlışlar
İşte insanların meditasyon yaparken icra ettiği yaygın hatalardan bazıları:
- Kendinizi meditasyon meydana getirmeye zorlamaya çalışıyorsunuz
- Kendinize karşı sabırlı olmamak
- Düşüncelerinizi denetim etmeye çalışıyorsunuz
- Oldukça uzun yahut oldukça kısa zaman meditasyon yapmak
- Dikkat dağıtan bir ortamda meditasyon yapmak
Kendinizi bu hatalardan herhangi birini yaparken bulursanız endişelenmeyin. Yalnız rahatlayın ve bir dahaki sefere meditasyon yaptığınızda hatanızı düzeltmeye çalışın. Ergonomik yaparak daha etken bir halde meditasyon yapabilecek ve meditasyonun yararlarından yararlanabileceksiniz.
IX. İnsanların meditasyon yaparken icra ettiği yaygın yanlışlar
İnsanların meditasyona ilk başladıklarında icra ettikleri birkaç yaygın hata vardır. İşte en yaygın olanlardan bazıları ve bunlardan iyi mi kaçınılacağı:
Kendinizi bu hatalardan herhangi birini yaparken bulursanız endişelenmeyin. Yalnız rahatlayın ve rotanızı düzeltmeye çalışın. Birazcık ergonomik yaparak, yakın zamanda etken bir halde meditasyon yapabileceksiniz.
S: Meditasyon nelerdir?
C: Meditasyon, kişinin dikkat ve farkındalığını eğitmek için farkındalık, gevşeme yahut yoga benzer biçimde bir teknik kullandığı bir uygulamadır.
S: Meditasyonun yararları nedir?
A: Meditasyonun stresi azaltma, odaklanmayı iyileştirme, mutluluğu artırma benzer biçimde birçok faydası olduğu gösterilmiştir.
S: Meditasyon iyi mi yapılır?
A: Meditasyonun birçok değişik yolu vardır sadece birtakım yaygın teknikler şunlardır:
- Farkındalık meditasyonu: Bu, nefesinize odaklanmayı ve yargılamadan düşüncelerinizin ve hislerinizin bilincinde olmayı ihtiva eder.
- Rehavet meditasyonu: Bu, çoğu zaman derin soluk alma yahut yoga yöntemiyle vücudunuzu ve zihninizi rahatlatmayı ihtiva eder.
- Yoga meditasyonu: Rahatlamayı ve farkındalığı teşvik etmek için meditasyonu yoga pozlarıyla birleştirir.
0 Yorum